Kulturális menedzsereket képez a Pro Cultura Subcarpathica

A menedzserképzésnek a Perényi Kultúrkúria ad otthont.

A Pro Cultura Subcarpathica (PCS) civil szervezet az Európai Unió Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020 ArtSpace című projektjének keretében Közművelődési szakember című képzést indított májusban a Perényi Kultúrkúriában.

A pályázati támogatásnak köszönhetően a 66 órás képzés három régió – Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Ung-vidék és Bodrogköz, valamint Kárpátalja – együttműködésében valósul meg.

A képzés a kultúra területén dolgozóknak biztosít lehetőséget ismereteik bővítésére régióspecifikus elemekkel, melynek birtokában a képzést teljesítő szakember hatékonyan részt tud vállalni művelődési házakban, közösségi házakban a kulturális-, művészeti-, a szabadidős- és sportprogramok szervezésében. A programokkal kapcsolatos nemzetközi együttműködésekben. 

A képzés során a résztvevők az alapfogalmak elsajátítását követően megismerkednek a három régió kulturális és történelmi örökségével, turisztikai vonzerejével, látványosságaival, a rendezvényszervezés részleteivel, a pályázati lehetőségekkel.

Kárpátalja.ma

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük